Het begon allemaal in 1973. Toen startte Brabander Tien van Tienen met de verkoop van drankautomaten voor thee en koffie. Zijn bedrijf groeide in een rap tempo en inmiddels is vantienen een van de grootste leveranciers voor koffiemachines, bekers, suiker, melk, frisdrank, schoonmaakbenodigdheden en andere producten die nodig zijn in een bedrijfskantine of -keuken. Dit jaar bestaat het familiebedrijf vijftig jaar en daarom werd het nieuwe theeconcept 1973 ontwikkeld: honderd procent biologische Fairtrade thee van hoge kwaliteit. Het was aan ons om hier een stijlvolle theekist voor te ontwerpen en produceren. We spreken accountmanager Bart van Tienen over deze bijzondere samenwerking.

Theekist Jubileumthee 1973 vantienen 1

“Wat ik zo fijn vind aan de samenwerking met Krepel is dat de lijntjes zo kort zijn. Toen we twee jaar geleden een theekist wilden laten maken voor ons eigen theemerk Tientime, kwam ik via via bij Antoon Pelgrim van Krepel uit. Hij kwam langs en alles klopte meteen: mooie producten, een goede prijs en persoonlijk contact. Verder zoeken hoefde dus niet”, vertelt Bart. “Dus toen we voor ons nieuwste product, jubileumthee 1973, een kist nodig hadden, was het logisch voor ons om weer met Krepel te werken.”

Familiebedrijf

Bart is onderdeel van de derde generatie binnen het familiebedrijf en groeide op in de zaak. “Het leuke aan werken met je familie is dat je precies weet wat je aan elkaar hebt. Dat heeft zowel voor- als nadelen maar bovenal is het heel erg leuk. Voor mij is de zaak altijd al onderdeel van mijn leven geweest”, legt hij uit. “Opa begon in 1963 bij Simon Lévelt en wilde na tien jaar voor zichzelf beginnen met de verkoop van automaten voor koffie en thee. Hij sprak met Hans Lévelt af dat hij al zijn eigen klanten mee mocht nemen, maar wel met de voorwaarde dat hij altijd Simon Lévelt zou blijven verkopen bij de automaten. Nu, vijftig jaar later, is deze samenwerking nog steeds ijzersterk en is Simon Lévelt onze grootste leveranciers voor koffie en thee. In 2000 gaf opa het stokje door aan de tweede generatie en breidde ons assortiment steeds verder uit. Inmiddels zijn we totaalleverancier voor alles wat je nodig hebt in de bedrijfskantine of -keuken. Van automaten tot koekjes en schoonmaakbenodigdheden. Ook hebben we een aantal private labels van thee en koffie waar jubileumthee 1973 de nieuwste van is.”

Vantienen laat het vijftigjarige jubileum natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Er werd onder andere een Jubileummagazine gedrukt, een feestelijke aftrap van het jubileumjaar gevierd en er staat een aantal open dagen op het programma. Bart: “Ons nieuwe private label 1973 verscheen aan het einde van 2022 en dat viel heel mooi samen met ons jubileumjaar. We merkten dat veel klanten toe waren aan iets nieuws in plaats van de geijkte Pickwick thee en daar willen we met deze theelijn op inspelen. Het is honderd procent biologische Fairtrade thee in papieren filterzakjes waarvan het papier niet gebleekt is. Hierdoor proberen we het product zo duurzaam mogelijk te houden. We mikken met 1973 op het mkb segment en tot nu toe wordt de thee ontzettend goed ontvangen.”

Theekist Jubileumthee 1973 vantienen 2

Simpel en stijlvol

Om de nieuwe thee op een stijlvolle manier te kunnen presenteren in je bedrijf, schakelde vantienen Krepel weer in voor het ontwerp en de productie van een theekist. “Ook nu was het weer makkelijk schakelen met Antoon. We wilden een rustige en strakke kist die in allerlei soorten bedrijven zou passen. Simpel, maar toch stijlvol. En natuurlijk moesten onze zakjes er precies in passen.” Het resultaat werd een 8-vaks kist met het logo van 1973 erop en binnenin een korte tekst over hoe het bedrijf in 1973 zijn oorsprong vond. “Wij leverden ons logo en de tekst voor binnenin aan en de rest van het ontwerp is heel goed door Krepel opgepakt. De eerste sample van de kist kwam Antoon even persoonlijk langsbrengen. Erg fijn om elkaar dan toch weer even te zien en spreken.”