Hout

Wereldwijde schaarste

De grondstoffenmarkt staat al een tijd op z’n kop! Door de wereldwijde crisis omtrent Covid draaiden houtzagerijen niet op vol vermogen, daardoor is hout in razend tempo schaars geworden. Er is niet alleen minder geproduceerd, thuisklussers zijn dermate fanatiek aan de slag gegaan dat hout steeds schaarser geworden is. De wereld houdt van hout en dat merken we allemaal. Als particulier en binnen alle sectoren waarin met hout gewerkt wordt. Een goede relatie met leveranciers is daarom essentieel.

Een goede relatie met leveranciers

Krepel is een familiebedrijf dat graag investeert in een goede relatie met zowel onze opdrachtgevers als onze leveranciers. Dit is iets wat we altijd al gedaan hebben. Dat werkt niet alleen prettig, je weet ook precies wat je aan elkaar hebt. We zetten graag een stap extra voor onze klanten en dat doen onze leveranciers ook voor ons. Ondanks de enorme schaarste krijgen wij nog steeds het hout geleverd dat we nodig hebben voor de productie van onze houten verpakkingen.

Uitdagingen

We willen de beschikbaarheid van hout blijven garanderen en daar doen we alles aan. “We kunnen van geluk spreken dat we zo’n goede relatie hebben met onze leveranciers en dat we momenteel gewoon ons hout kunnen krijgen. De prijzen gaan wel door het dak. Dit proberen we zo beheersbaar mogelijk te houden om het effect hiervan op de verkoopprijs te minimaliseren. In overleg met onze opdrachtgevers kunnen we bijvoorbeeld kijken naar goedkopere alternatieven, waarbij we de kwaliteit van onze producten altijd willen waarborgen. We kúnnen leveren. Maar de langere levertijden en oplopende inkoopprijzen zorgen voor uitdagingen. We betreuren het dat onze levertijden inmiddels langer zijn dan gebruikelijk”, aldus Bernhard Krepel, directeur Krepel.

We houden altijd nauw contact met onze opdrachtgevers en brengen u uiteraard persoonlijk op de hoogte van ontwikkelingen die relevant zijn voor uw situatie.